lørdag 12. desember 2015

En munnfull reinsdyr




Det første spiselige juleprosjektet i år ble disse salte og søte reinsdyrene, og vi har allerede måttet lage enda en posjon. De er veldig enkle å lage, og veldig avhengighetsskapende. Lag mange først som sist.

Du trenger
Små saltkringler (disse kan være vanskelige å få tak i - jeg fant i en stor menybutikk)
Røde og grønne nonstop
Rolo eller annen karamellsjokolade (jeg brukte noen jeg fant i smågodthylla på Europris)
Spiselige øyne (kjøpes ferdige eller lages selv)

Slik gjør du
Skru ovnen på 100 grader. Legg saltkringlene på bakepapir og legg en karamellsjokolade midt på hver kringle og sett brettet i ovnen. Nå gjelder det å følge med. Sjokoladen skal smelte akkurat så mye at den setter seg fast i kringlen, men helst ikke så mye mer. Ta karamellkringlene ut fra ovnen og sett en nonstop-nese og to øyne på hver. Ikke trykk nonstopene for langt ned i karamellen. Dersom nonstopene smelter for mye kan du la kringlene kjøle seg ned litt før du setter nesa på.  La munnfullene kjøle seg ned. Oppbevar dem i en boks eller et fint glass.


Passer også fint som turmat. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!