lørdag 29. november 2014

Oppskrift på lakrismandler



Jeg elsker både mandler sjokolade og lakris - og er veldig glad i denne oppskriften. Du kan bestemme selv hvor mørk sjokolade du vil bruke, men jeg foretrekker den skikkelig mørk - gjerne en blanding av 70% og 86%.

Lakrismandler

To never mandler
100 gram sjokolade (mørk, lys eller sukkerfri)
2-3 ss lakrisrotpulver

Smelt sjokoladen i vannbad og la den avkjøle seg litt før du har i mandlene. Ønsker du et tykkere sjokoladelag kan du avkjøle mandlene etter det første laget, og gjenta denne prosessen flere ganger. Når sjokoladelaget er så tykt som du vil ha det legger du mandlene på et bakepapir og lar sjokoladen stivne litt - de skal fortsatt være litt klissete utenpå.

Fyll lakrisrotpulver i et lite glass/boks med lokk og legg 10-15 mandler oppi. Rist godt, ta mandlene ut og gjenta til alle mandlene har fått både sjokolade- og lakristrekk. Putt i en fin boks og spis eller gi vekk.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!