torsdag 19. september 2013

Turmat: Skogste


Å lage sin egen te av det man finner i skogen er spennende. Teen smaker ulikt for hver eneste tur og hver eneste årstid. På våren lager vi grønn te av lysegrønne bjørkeblader og skudd fra ulike trær. På sommeren bruker vi urter og spiselige blomster og nå på høsten blir teen rød av tyttebær, rognebær og blader. Vinterstid kan teen lages på friske unge greiner av gran og furu. Du finner flere oppskrifter og ideer til hva du kan ha i skogsteen på nettsiden til natursekken.

Husk å bare plukke vekster som de voksne vet hva er og som man er trygge på at kan spises.

Du trenger
Stormkjøkken eller bålkjele
Vann
En tesil
Kopper
1-2 dl spiselige bær og blader
Søtning hvis ønskelig


Hva fant vi i dag? 

Litt ekstra søtning og en tesil er greit å ha. 

Kok opp vannet og ha i bær og blader. 

Jo mer bær jo finere farge og bedre smak. 

La teen trekke fem til ti minutter med lokket på. 

Skogsteen er klar.

Nam! 

1 kommentar:

  1. Lage te selv er spennende, og ikke minst godt:)
    Vi laget mye te før, da ungene var små. Nå blir det litt lite. "Kaffelars" er med på tur istedet.
    Men i hagen vår, har vi laget mye. Sønnen har sin egen peppermyntehage, og er veldig glad i rips også.
    Fine innlegg du har om turmat/drikke:)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!