søndag 10. mars 2013

Pjusk


De siste dagene har vi også hatt besøk av en kjøttmeis som ikke er helt i form. Den har mistet store deler av fjærene på den høyre siden av magen. Jeg har forsøkt å google litt for å finne ut hva som feiler den, uten hell. Kanskje noen lesere kan hjelpe?

Jeg vet at man skal stoppe å mate fuglene dersom man observerer individer med smittsomme tilstander på foringsplassen. Jeg har imidlertid bare sett denne ene, og håper vi kan fortsette matingen som før.

3 kommentarer:

  1. Hvis den spiser så tror jeg det er et godt tegn på at det går bra med den :-) Kan den ha hilst på katten mon tro? Nina

    SvarSlett
  2. Det er jo vanskelig å si hva det kan være. At den har skadet seg i slosskamp med likesinnede eller et eller annet rovdyr er gjerne et godt forslag. Den kan også bare myte på en litt overdreven måte? Altså at det er en naturlig fjærskifte, men på en litt fiffig tid og litt vel mye på en gang. Jeg vet ikke hvor vanlig det er med villfugler, men jeg har høner og der kan slik voldsom myting skje med ett og annet individ.

    Og om du slutter å mate, flytter den nok bare til en foringsplass i nærheten. Så om det ER noe smittsomt tar den det uansett videre. Her har vi iblant pjuske fugler. Spesielt på denne tiden. Jeg slutter ikke å fore, men jeg er mer nøye med reingjøring av fugleforerne. Jeg tar uansett foringsapparatene inn et par ganger i året og vasker dem godt samt desinfiserer. Jeg bruker et stoff jeg kjøper på felleskjøpet (virkon S). I mangel av det, kan man visst bruke et sterkt vaskemiddel og skylle godt etterpå.

    Jeg gjorde det i begynnelsen av foringsperioden og etter å ha blitt påminnet at dette er en sykdomstid, tenkte å ta en ekstra omgang nå. Og så en til samtidig som jeg pakker bort foringsutstyret før sommeren.

    Utover å vurdere rengjøring, ville jeg bare foret videre om jeg var deg :-).

    Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min :-)

    SvarSlett
  3. Jeg har ikke sett den i det siste, så det er ikke godt å si hva det var eller om det var smittsomt eller ikke. Spise gjorde den i allefall mens den var her.

    Vi vasker automatene høst og vår, men kunne sikkert tatt en sjau midtvinters også.

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!